1. Всеки ден изпивайте сока на два портокала.
Витамин С неутрализира успешно свободните радикали, които разрушават имунната ни защита и стават причина за развитието на някои видове рак. И тъй като нуждата на човек от витамини се увеличава с възрастта, ако е стресиран и пуши, не се колебайте да увеличите полезната за здравето ви доза. Освен с портокалов сок ще си я набавите и със 120 г киви, 130 г червени чушки, 170 г суров карфиол,
2. Всеки ден изяждайте по 6 сушени кайсии или по 20 г моркови, 95 г пъпеш...
Важното е да доставите на организма си жизненоважния за него бе-такаротин или провитамин А, който защитава от канцерогенни заболявания белите дробове и стомаха. И в този случай пушачите и любителите на алкохола трябва да удвоят количеството.
3. Хапвайте си бадеми.
С 6 - 7 супени лъжици печени бадеми (240 калории) вие ще задоволите почти напълно нуждата си от антиоксидантния витамин Е, който активизира проникването на въглехидратите в клетките, Трябва да знаете обаче, че само 50% от приетия с храната витамин Е се усвоява от организма, затова не пренебрегвайте и слънчогледовото олио, картофите, яйцата и черния дроб.
4. Пийте чай.
Танинът, съдържащ се в пет чаши чай, засилва имунната защита на организма и предпазва от рак на костната система, половите органи, дебелото черво. Полезният танин се съдържа и в червеното вино - не повече от една чаша на ядене, в броколито, целината, необелените ябълки, зелето, лука, ягодите.
Диня, пъпеш, тиква и печени ябълки са много полезни при обостряне на заболяването. Хранителен режим Пиелонефритът е инфекциозно заболяване на бъбреците. При острата фаза и при обостряне на х...
Този плод прави истински чудеса за здравето и фигурата ни, затова трябва да се постараем често да присъства на трапезата. Защо да я ядем? Защитава целия организъм. Тиквата дължи оранже...
Резки промени в хормоналното ниво, безумни хранителни навици, нездравословен начин на живот - в зависимост от тях ние сваляме по различен начин излишните килограми. От не по-малко значение за вталяван...
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...