Диетични рецепти » Картофи с чесън

 Картофи с чесън

Продукти: (за 4-5 порции)

• 8-10 големи картофа
• 800 мл изцедено нискомаслено кисело мляко или диетична сметана
• 4-5 скилидки чесън
• 1 бучка краве масло
• черен пипер, копър
• диетична сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета. Запържваме ги леко и смесваме със сметаната (киселото мляко), скълцаният чесън и подправките.

Изсипваме още горещите картофи в дълбока тавичка и отгоре разпределяме тънки резенчета масло. Печем около 45 мин в умерена фурна, като доливаме по малко вода, ако е необходимо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Джинджифилът пази от рак на дебелото черво

Джиндифилът редуцира риска от рак на дебелото черво, тъй като потиска възпалителните процеси в червата, става ясно от ново научно проучване. Изследванията досега многократно показват, че овладяването ...

Внимание, плесен по храната!

Да, от плесен са направили първите антибиотици. Но това не означава, че днес трябва да прощаваме всичко на „зелените човечета". Защото много от плесените не само че не могат да лекуват, а, напрот...

Хранене според кръвната група?

В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...

Ехинацеята – перфектен имуностимулатор

Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...

Начало