Продукти: (за 6-8 порции)
• 300 г прясно зеле
• 6 червени пиперки
• 1 глава лук
• 2 домата
• 4 с.л. олио
• 4 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 7-8 ч.ч. вода
• 3-4 с.л. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и доматите и ги нарязваме на кубчета, а пиперките нарязваме на тънки ивички. Запържваме лука в сгорещената мазнина. Прибавяме последователно доматите и пиперките и задушаваме 5-6 мин. Накрая прибавяме нарязаното на ивички зеле и също леко го задушаваме.
Наливаме горещата вода и варим десетина минути на умерен огън. Изключваме котлона, но държим супата още 5-6 мин върху него. Накрая посоляваме, застройваме с разбитото кисело мляко и поръсваме със ситно нарязаните листа от целина.
Динята е диетичен продукт, на който много диетолози приписват чудодейни свойства. И най-важното, което привлича в динената диета, е минимумът противопоказания. Динената диета - за хора от всяка в...
В тиквата има аскорпбинова киселина, която ни спасява от есенните простуди, и витамини от група В, които не само се справт с умората, раздразнението и безсънието и избавя от пъпки, но и прави косети н...
Тя е страшно вкусна (по мнението на много хора) и невероятно полезна (според специалистите)... Наистина ли е така и дали са прави учените от Мюнхенския институт по бирата, които твърдят, че литър от п...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...