Продукти: (за 4 порции)
• половин зелка /около 400 г/
• 1 парче червено цвекло /около 100-150 г/
• 2 ябълки
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. обелени и изпечени слънчогледови семки
• 3-4 стръка пресен естрагон
• 50 г течен мед
• сокът от 1 лимон
• 2 пъпки карамфил
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на широки ивици, попарваме го за 3-4 мин в кипяща вода и отцеждаме. Настъргваме обеленото цвекло, задушаваме го 2-3 мин в зехтина и оставяме да изстине.
Обелваме ябълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на тънки филийки. Прибавяме зелето, цвеклото и ситно нарязания естрагон. Посоляваме на вкус и заливаме салатата със смес от меда, лимоновия сок и счукания карамфил.
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...
От диабет страдат около 250 000 българи. 200 000 от тях са засегнати от разновидността, независима от инсулина. Заболяването протича без симптоми и може да остане неоткрито, ако не се направи изследва...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Събрали в себе си топлината на последните слънчеви лъчи и очарованието на циганското лято, тези вкусни изкушения ни зареждат с енергия и жизненост. Едновременно с това ни доставят несравнимо удоволств...