Продукти:
• 1 кг лук
• 4-5 домата
• 1 връзка копър
• 1 к.ч. олио
• сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме на колела обеления лук и изпържваме половината в част от олиото до златисто. Другата половина обливаме с кипяща вода. Прекарваме всичкия лук през месомелачка.
Почистваме доматите от семето и кожичките, настъргваме ги и ги смесваме с лука. Наливаме олиото, посоляваме, подправяме и варим на слаб огън 20-25 мин, като бъркаме често, за да получим еднородна каша. В края на варенето прибавяме наситнения копър и разбъркваме добре.
Разпределяме горещия сос в сухи и затоплени буркани, затваряме и стерилизираме.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...