Кулинарни рецепти » Пияна салата със зелен фасул

 Пияна салата със зелен фасул

Продукти:

• 300 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 3 червени чушки
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. чубрица
• 150 мл червено вино
• 300 г домати
• 1 ч.л. нарязан ситно магданоз
• 50 г маслини
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим почистения зелен фасул 10 минути в подсолена вода, след което го изплакваме със студена. Почистваме чушките и ги нарязваме на тънки ивици.

Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в мазнината. Прибавяме фасула, чушките и чубрицата, задушаваме малко и наливаме виното. Оставяме да се задушава още 10 минути.

Доматите нарязваме на кубчета и ги прибавяме в тигана. Готвим още 2-3 мин., отстраняваме от огъне и оставяме сместа да престои половин час, след което посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер.

Нарязваме яйцата на ситни кубчета и заедно с магданоза и маслините ги посипваме върху салатата.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало