Кулинарни рецепти » Пилешки кюфтета с праз

 Пилешки кюфтета с праз

Продукти: (за 4 порции)

• бялото месо от едно по-голямо пиле
• 2 глави лук
• 10 стръка праз (само бялата част)
• 2-3 яйца
• 4-5 с л. олио
• черен пипер, сол

За доматения сос:

• 1 буркан консервирани домати
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. захар
• 1 с. л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме бялото месо много ситно. Нарязваме много ситно и лука, като по желание можем леко да го запържим или задушим.

Нарязваме много ситно бялата част на праза и го смесваме с месото и лука. Прибавяме яйцата, посоляваме, поръсваме с черен пипер, омесваме добре и оставяме сместа да престои 10-15 мин, за да поеме месото ароматите.

Оформяме малки кюфтенца, които пускаме с лъжица в сгорещената мазнина и ги пържим, докато поруменеят от всички страни. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят.

Към същата мазнина прибавяме олиото за соса. Изчакваме да се сгорещи и слагаме обелените и настъргани домати. Посоляваме, прибавяме захарта и варим на умерен огън, докато водата се изпари.

Отстраняваме от огъня, поръсваме с черен пипер, прибавяме лимоновия сок и разбъркваме добре. Поръсваме готовия сос със ситно нарязан магданоз и заливаме кюфтенцата.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало