Кулинарни рецепти » Пилешки кюфтета с праз

 Пилешки кюфтета с праз

Продукти: (за 4 порции)

• бялото месо от едно по-голямо пиле
• 2 глави лук
• 10 стръка праз (само бялата част)
• 2-3 яйца
• 4-5 с л. олио
• черен пипер, сол

За доматения сос:

• 1 буркан консервирани домати
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. захар
• 1 с. л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме бялото месо много ситно. Нарязваме много ситно и лука, като по желание можем леко да го запържим или задушим.

Нарязваме много ситно бялата част на праза и го смесваме с месото и лука. Прибавяме яйцата, посоляваме, поръсваме с черен пипер, омесваме добре и оставяме сместа да престои 10-15 мин, за да поеме месото ароматите.

Оформяме малки кюфтенца, които пускаме с лъжица в сгорещената мазнина и ги пържим, докато поруменеят от всички страни. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят.

Към същата мазнина прибавяме олиото за соса. Изчакваме да се сгорещи и слагаме обелените и настъргани домати. Посоляваме, прибавяме захарта и варим на умерен огън, докато водата се изпари.

Отстраняваме от огъня, поръсваме с черен пипер, прибавяме лимоновия сок и разбъркваме добре. Поръсваме готовия сос със ситно нарязан магданоз и заливаме кюфтенцата.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало