Продукти:
• 500 г спанак
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на ивички и го пускаме в 1 л вряща вода заедно със ситно нарязания лук. Когато спанакът омекне, прибавяме брашното, което предварително сме запържили в сгорещеното олио.
Варим още 5-6 мин и сипваме разтопеното масло заедно с прясното мляко. Поднасяме супата, като във всяка чиния слагаме по малко от нарязаните на кубчета яйца и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...