Продукти: (за 4-5 порции)
• 300-400 г млади моркови
• 1 с.л. брашно
• 3-4 с.л. разтопено краве масло
• 500 мл прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме, нарязваме ги на дребно и ги позапържваме в половината от маслото.
Сгорещяваме останалото масло и запържваме в него предварително препеченото брашно. Разреждаме с 2 ч.ч. гореща вода и посоляваме. Когато супата възври, прибавяме изпържените моркови и варим още 10-15 мин.
Малко преди да отстраним от огъня наливаме прясното мляко. Поръсваме готовата супа с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...