Продукти:
• 400 г зелен грах
• 2 с.л. грис
• 200 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 40 г масло
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха в подсолена вода. Когато почти омекне, прибавяме гриса, размит с малко студена вода. След 5 минути наливаме прясното мляко и сваляме супата от огъня.
Подправяме с маслото, поръсваме с наситнен копър. Поднасяме супата с твърдо сварено яйце, нарязано на ситно и поръсено върху порцията.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...