Кулинарни рецепти » Кашкавалена супа

 Кашкавалена супа

Продукти:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 1 морков
• 200 г кашкавал
• 50 г масло
• магданоз
• керевиз
• вегата
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме в подсолена вода лука, моркова и керевиза. Изваждаме ги и още топли ги пасираме с млякото, половината магданоз и маслото. Полученото пюре връщаме в бульона и слагаме отново да заври.

След това прибавяме настъргания кашкавал и варим докато се разтопи. Поръсваме супата с нарязан магданоз и поднасяме поръсена с черен пипер.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало