Кулинарни рецепти » Кашкавалена супа

 Кашкавалена супа

Продукти:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 1 морков
• 200 г кашкавал
• 50 г масло
• магданоз
• керевиз
• вегата
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме в подсолена вода лука, моркова и керевиза. Изваждаме ги и още топли ги пасираме с млякото, половината магданоз и маслото. Полученото пюре връщаме в бульона и слагаме отново да заври.

След това прибавяме настъргания кашкавал и варим докато се разтопи. Поръсваме супата с нарязан магданоз и поднасяме поръсена с черен пипер.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало