Кулинарни рецепти » Картофена супа с праз

 Картофена супа с праз

Продукти: (за 4 порции)
• 3 стръка праз
• 4-5 картофа
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г краве масло
• 2 жълтъка
• сок от половин лимон
• черен пипер, сол

Нарязваме бялата и зелената част на праза на колелца, широки около 1 см. Заливаме с 4-5 ч.ч. вода, прибавяме обелените и нарязани на филийки картофи, посоляваме и оставяме да ври, докато се сварят напълно празът и картофите.

Пресоваме и слагаме супата наново да ври с прясното мляко и маслото 10 мин.

Отстраняваме супата от огъня и подправяме с жълтъците и лимоновия сок. Поднасяме супата поръсена с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало