Продукти:
• 150 г кашкавал
• 2 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. ориз
• 60 г краве масло
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме прясното мляко с 4 ч.ч. вода и го слагаме на котлона. Щом заври, слагаме ориза и варим до готовност.
Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме маслото, посоляваме и поръсваме със стрита чубрица. Застройваме готовата супа с разбитите яйца и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...