Продукти: (за 5-6 порции) 
•	6 ч.ч. прясно мляко
•	с.л. брашно
•	50 г краве масло
•	1 ч.ч. натрошено сирене
•	2 твърдо сварени яйца
•	магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното до златисто в по-голямата част от разтопеното масло и разреждаме с млякото. Оставяме супата да ври 5-6 мин на умерен огън, след което я отстраняваме от огъня. 
Прибавяме останалото масло, яйцата, които сме нарязали на дребни кубченца, и сол на вкус. При поднасяне поръсваме с натрошеното сирене, размесено с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
 
              Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
 
              Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
 
              Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
 
              Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...