Кулинарни рецепти » Картофен поташ

 Картофен поташ
/Унгария/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 500 г картофи
• 500 г домати
• 3 с.л. ориз
• 250 мл прясно мляко
• 2 л вода
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Смесваме ги с обелените и нарязани домати и варим 2 ч в подсолена вода.

Изваждаме и пасираме. Връщаме в бульона, прибавяме ориза и прясното мляко. Варим още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало