Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 картофа
• 1 шепа киселец
• 500 мл прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 4 филии хляб
• 3-4 с.л. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме обелените картофи в малко подсолена вода. Пасираме ги, докато са топли. Разреждаме пюрето с мляко и водата от картофите. Прибавяме сметаната и киселеца, ситно нарязан и задушен в половината масло.
В намазан с останалото масло тефлонов тиган препичаме хляба. Слагаме го в чиниите и заливаме с топлата супа. Поднасяме веднага.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...