Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г тиква
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. вода
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4 с.л. краве масло
• сол, захар
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквата, нарязваме я на кубчета и слагаме да се вари с много малко вода. Добавяме масло, захар, сол и задушаваме, като от време на време бъркаме, за да не загори.
Почистваме и измиваме ориза и го пускаме във вряща подсолена вода да се вари.
Кипваме млякото и към него прибавяме тиквата, сварения ориз, доливаме малко гореща вода, изчакваме да кипне отново и сваляме от огъня.
Сервираме супата с настърган кашкавал.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...