Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава лук
• 3 стръка целина
• 1-2 скилидки чесън
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 ч.ч. зеленчуков бульон
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 150 г сирене
• 2 с.л. ситно нарязани орехови ядки
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и целината на ситно и заедно със счукания чесън ги запържваме в разтопеното масло. След 2-3 мин намаляме огъня, прибавяме брашното и също го позапържваме.
Наливаме постепенно бульона и млякото, изчакваме супата да заври и сипваме орехите. Захлупваме и варим 20 мин на умерен огън.
Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разсипваме готовата супа по чиниите и поръсваме с натрошеното сирене.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...