Продукти: (за 3-4 порции)
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 с.л. брашно
• 3 жълтъка
• 40 г краве масло
• 1 ч.л. ким
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме брашното в малко студена вода и внимателно прибавяме добре разбитото кисело мляко. На тънка струйка доливаме 500 мл топла вода, като непрекъснато бием с тел. Слагаме супата на огъня и продължаваме да бием, докато кипне.
Отстраняваме от огъня и прибавяме смления ким, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Пускаме бучката масло и застройваме с разбитите жълтъци. Поднасяме супата с кубчета хляб, запържени в масло.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...