Продукти: (за 4 порции)
• половин глава карфиол
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г пушено сирене
• 2 с.л. краве масло
• 1 ч.л. брашно
• черен пипер
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на малки китки и го задушаваме до омекване. Сипваме млякото и доваряваме на тих огън.
Запържваме брашното в маслото, изчакваме да поизстине, разреждаме с малко студена вода и при непрекъснато бъркане сипваме в супата.
Сваляме от огъня, добавяме ситно настърганото пушено сирене и посоляваме. При сервиране подправяме с черен пипер и лимонов сок.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...