Продукти: (за 4 порции)
• 2 марули
• 80 г краве масло
• 50 г брашно
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1 щипка захар
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме марулите 1 мин във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на ивички и ги изпържваме в 30 г разтопено масло.
Приготвяме бешамел от останалото разтопено масло, брашното, 1 ч.ч. мляко, захарта и сол на вкус. Заливаме изпържената маруля със соса, захлупваме и варим на тих огън.
Когато марулята омекне, пресоваме, наливаме останалото мляко и притопляме на огъня. Непосредствено преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...