Кулинарни рецепти » Млечна супа със зрял фасул и царевица

 Млечна супа със зрял фасул и царевица

Продукти:

• 200 г сварен зрял фасул
• 200 г царевица от консерва
• 2 големи моркова
• 2 картофа
• 1 голяма глава лук
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 л прясно мляко
• 50 г краве масло
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в разтопеното масло заедно с нарязаните на кубчета моркови. След 3-4 мин наливаме топлото мляко и бульона, разтворен в 2 ч.ч. гореща вода.

Прибавяме отцедените фасул и царевица, нарязаните картофи и 1-2 щипки наситнена мащерка. Варим на тих огън, докато зеленчуците омекнат.

Към края на варенето подправяме с черен пипер и сол на вкус. Поднасяме готовата супа поръсена със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало