Продукти:
• 5-6 домата
• 1 голям патладжан
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме ситно скълцания магданоз, счукания чесън, олиото, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
Изрязваме капачетата на доматите, внимателно ги издълбаваме, посоляваме ги от вътрешната страна и ги пълним с приготвеното патладжанено пюре.
Поднасяме като гарнитура към бели меса и риба.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...