Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г едри картофи
• 1 бучка краве масло
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на тънки филийки, а филийките - на тънки като сламки ивички. Слагаме ги в силно загрята маслена баня и пържим до златисто оцветяване.
Изваждаме постепенно готовите картофени сламки и ги оставяме да се отцедят. Преместваме ги в затоплен съд, посоляваме и заливаме с разтопеното масло. Поднасяме ги с печени меса.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...