Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. краве масло
• 3/4 ч.ч. настърган кашкавал /или шунка/
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука. Запържваме го заедно с ориза и маслото. Заливаме с гореща вода /или бульон/, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на тих огън. След като зърната омекнат, добавяме настъргания кашкавал /или ситно скълцаната шунка/.
Намазваме малки чашки с някаква мазнина и ги пълним с оризовата смес. Притискаме добре и обръщаме в плитка чиния. Поднасяме към пържени и печени меса, птици и риба.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...