Продукти:
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 стръка босилек
• 3 с.л. консервиран грах
• 300 г топено сирене
• 1 ч.л. оцет
• 1/2 ч.л. желатин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в хладка вода да набъбне.
Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги стриваме на пюре. Прибавяме един ситно нарязан стрък босилек, граха и доматеното пюре. Сипваме оцета, поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Смесваме с набъбналия и разтопен на водна баня желатин, разбъркваме и разсипваме в малки чашки. Държим 2 часа в хладилник. След това потапяме чашите за малко в гореща вода и ги обръщаме, за да изсипем съдържанието. Украсяваме гарнитурата със свежи листенца босилек. Около нея нареждаме мънички парченца топено сирене.
Поднасяме към пържени и печени зеленчуци.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...