Кулинарни рецепти » Моркови с ориз

 Моркови с ориз

Продукти:

• 1 кг моркови
• 50 г краве масло
• 1/2 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кръгчета. В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода, слагаме металната скара и разстиламе върху нея морковите. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин. След това отцеждаме морковите и ги заливаме със студена вода.

В отворена тенджера под налягане затопляме маслото и запържваме в него ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, разбъркваме и оставяме оризовите зърна да попият мазнината /да станат полупрозрачни/.

Добавяме морковите, наливаме 1 1/2 к.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин. Отваряме тенджерата веднага след като спадне налягането.

Поднасяме гарнитурата към печени и задушени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало