Продукти:
• 2-3 малки глави целина
• 4-5 картофа
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината и картофите и ги нарязваме на тънки кръгчета.
В тенджера нареждаме ред картофи, ред целина, като всеки ред поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Заливаме с олиото и 5-6 с.л. вода. Захлупваме и слагаме гарнитурата да се задушава на слаб огън, докато омекнат зеленчуците.
Поднасяме към печено и варено месо и към колбаси на скара.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...