Кулинарни рецепти » Карамелизирани лукчета

 Карамелизирани лукчета
/Швеция/

Продукти:

• 500 г малки лукчета /арпаджик/
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1-2 с.л. захар
• 1 к.ч. зеленчуков бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лукчетата с вряща вода, изваждаме ги едно по едно и ги обелваме. Сгорещяваме маслото в голям тиган, прибавяме лукчетата, поръсваме захарта и разклащаме тигана върху тих огън, докато лукчетата станат кафяви. Посоляваме, наливаме бульона, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Когато лукчетата поомекнат, отстраняваме капака и оставяме тигана на огъня, докато се изпари бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало