Кулинарни рецепти » Карамелизирани лукчета

 Карамелизирани лукчета
/Швеция/

Продукти:

• 500 г малки лукчета /арпаджик/
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1-2 с.л. захар
• 1 к.ч. зеленчуков бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лукчетата с вряща вода, изваждаме ги едно по едно и ги обелваме. Сгорещяваме маслото в голям тиган, прибавяме лукчетата, поръсваме захарта и разклащаме тигана върху тих огън, докато лукчетата станат кафяви. Посоляваме, наливаме бульона, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Когато лукчетата поомекнат, отстраняваме капака и оставяме тигана на огъня, докато се изпари бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало