Продукти:
• 1 кг кестени
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. ситно смляна галета
• 1 жълтък
• черен пипер
• сол
• галета за овалване
• краве масло за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме кестените и ги обелваме, докато са още горещи. Пасираме ги и при непрекъснато бъркане прибавяме галетата, маслото и жълтъка. Подправяме на вкус с черен пипер и сол.
Слагаме сместа в съд на водна баня и бъркаме на котлон, докато се сгъсти добре. Сваляме от огъня, изчакваме да изстине и с набрашнени ръце оформяме кюфтенца.
Овалваме кюфтетата в галета и ги оставяме 1 час в хладилника. После ги изпържваме в голямо количество добре сгорещено краве масло. Сервираме ги като гарнитура към дивеч или домашни птици.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...