Продукти:
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• 1 глава чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и ги слагаме в малка салатиера. Прибавяме изчистения чесън, счукан с малко сол. Разбъркваме и посоляваме на вкус. Можем да полеем с малко олио или със соса от буркана с гъбите.
Поднасяме като гарнитура към печени меса, птици и риба.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...