Продукти:
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• 1 глава чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и ги слагаме в малка салатиера. Прибавяме изчистения чесън, счукан с малко сол. Разбъркваме и посоляваме на вкус. Можем да полеем с малко олио или със соса от буркана с гъбите.
Поднасяме като гарнитура към печени меса, птици и риба.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...