Кулинарни рецепти » Картофи соте

 Картофи соте

Продукти:

• 500 г картофи
• 2-3 глави лук
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета или на филийки.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещената мазнина до златист цвят. Прибавяме нарязаните картофи, посоляваме на вкус, пържим още 5-6 мин и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Поднасяме като гарнитура към печени и задушени меса, птици и риба.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало