Кулинарни рецепти » Картофени кюфтета с грис

 Картофени кюфтета с грис

Продукти:

• 2 кг картофи
• 100 г грис
• 2 филии хляб
• 500 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги настъргваме на ренде. Слагаме ги в тензух и изцеждаме добре. Разрохкваме ги, посоляваме и изсипваме в чиния.

Сваряваме гриса с прясното мляко при непрекъснато бъркане, докато се получи гъста каша, която изсипваме върху картофите и бързо размесваме. Потапяме ръцете си в студена вода и месим тестото, докато стане гладко и започне да се отделя от съда, без да полепва.

Нарязваме хляба на дребни кубчета и ги запържваме в маслото. Оформяме с мокра ръка кюфтета, които пълним с изпържени кубчета хляб. Варим ги в подсолена вода 15-20 мин. Сервираме ги към ястия със сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало