Продукти:
• 3 глави лук
• 3 сварени яйца
• 2 връзки магданоз
• 1 сварен телешки мозък
• 5-6 с.л. олио
• 5-6 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, твърдо сварените яйца, магданоза и телешкия мозък. Смесваме продуктите, посоляваме ги и заливаме с оцета и олиото, които предварително сме смесили и сме разбили до побеляване. Разбъркваме добре и държим гарнитурата в хладилник до поднасянето й.
Поднасяме с печени меса.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...