Кулинарни рецепти » Гарнитура от паниран лук

 Гарнитура от паниран лук

Продукти:

• 1 к.ч. брашно
• 1 с.л. олио
• 1 белтък
• 1 к.ч. вода
• 3-4 големи глави лук
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Забъркваме тесто от брашното, олиото и водата. Оставяме го да престои 30 мин. Прибавяме към тестото разбития на сняг белтък и посоляваме.

Нарязваме лука на колелца и го накисваме за 10 мин в студена вода, след което отцеждаме. Потапяме колелцата лук в тестото и ги пържим във врящата мазнина. Изваждаме ги, отцеждаме и ги сервираме топли като гарнитура към печени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало