Кулинарни рецепти » Лук в сладко-кисел сос

 Лук в сладко-кисел сос
/Италия/

Продукти:

• 350 г дребен лук
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. захар
• 2 карамфилчета
• 1 дафинов лист
• 2 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Варим необеления лук 10 мин в подсолена вода. Изваждаме го, нарязваме го на тънки филийки и запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме дафиновия лист, карамфилчетата и 1 щипка сол и задушаваме още 5-6 мин.

Сипваме захарта и оцета и продължаваме да задушаваме, докато сосът се сгъсти. Поднасяме лука като топла гарнитура към месни ястия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало