Продукти:
• 400-500 г пресен зелен фасул
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1-2 с.л. олио
• 2-3 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на ивици по дължина. Слагаме го в по-дълбок съд, заливаме с олиото и пъхаме за 10 мин в умерена фурна. След това заливаме с горещия бульон и задушаваме на тих огън до омекване. Отцеждаме и смесваме със запържената в маслото галета.
Поднасяме към пържени и печени меса.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...