Кулинарни рецепти » Шарена гарнитура

 Шарена гарнитура

Продукти:

• 3-4 моркова
• 1 сладка бяла ряпа
• 2 шепи зелен фасул
• 8 малки картофчета
• 1 ч.ч. пресен зелен грах
• сос по желание
• сол
• краве масло или олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кръгчета, а ряпата и картофите на кубчета.

Запържваме всичкия зеленчук в сгорещената мазнина. Добавяме 1 к.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме до пълно омекване на продуктите. Ако е необходимо, от време на време доливаме по малко вода. Посоляваме готовата гарнитура и я заливаме със сос по желание.

Поднасяме към задушени меса и птици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало