Кулинарни рецепти » Шарена гарнитура

 Шарена гарнитура

Продукти:

• 3-4 моркова
• 1 сладка бяла ряпа
• 2 шепи зелен фасул
• 8 малки картофчета
• 1 ч.ч. пресен зелен грах
• сос по желание
• сол
• краве масло или олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кръгчета, а ряпата и картофите на кубчета.

Запържваме всичкия зеленчук в сгорещената мазнина. Добавяме 1 к.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме до пълно омекване на продуктите. Ако е необходимо, от време на време доливаме по малко вода. Посоляваме готовата гарнитура и я заливаме със сос по желание.

Поднасяме към задушени меса и птици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало