Продукти:
• 3-4 моркова
• 1 сладка бяла ряпа
• 2 шепи зелен фасул
• 8 малки картофчета
• 1 ч.ч. пресен зелен грах
• сос по желание
• сол
• краве масло или олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на кръгчета, а ряпата и картофите на кубчета.
Запържваме всичкия зеленчук в сгорещената мазнина. Добавяме 1 к.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме до пълно омекване на продуктите. Ако е необходимо, от време на време доливаме по малко вода. Посоляваме готовата гарнитура и я заливаме със сос по желание.
Поднасяме към задушени меса и птици.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...