Продукти:
• 5-6 стръка праз /само бялата част/
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. олио
• сокът на 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме 1 ч.ч. вода, олиото, виното и лимоновия сок. Посоляваме, прибавяме зърната черен пипер и дафиновия лист и загряваме.
Щом сместа заври, слагаме праза, нарязан на парчета с дължина 6-7 см. Изчакваме сварения праз да изстине във бульона, след което го подреждаме в подходяща чиния и заливаме с част от течността, в която е врял.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...