Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 4 чушки
• 4 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. олио
• сокът от 2 лимона
• 4 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината като счукваме чесъна, прибавяме олиото и лимоновия сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме рибата на големи кубчета. Нарязваме чушките и лука на едро и ги размесваме с рибата. Заливаме с маринатата и оставяме продуктите да престоят 2 часа на хладно.
На шишове нанизваме къс месо, парче чушка, отново месо, парче лук и т.н. На всеки шиш нанизваме и по един дафинов лист. Печем шишовете на силна скара.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...