Кулинарни рецепти » Дяволски скумрии

 Дяволски скумрии

Продукти: (за 6 порции)

• 6 скумрии или херинги с хайвер
• 3 с.л. горчица
• 2 ч.л. олио
• 1/4 ч.л. червен пипер
• 100г трохи от хляб или галета
• 100 г разтопено масло
• дръжки от магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата като отстраняваме внимателно хайвера и оставяме главите. Правим 2-3 разреза от всяка страна.

Смесваме горчицата, олиото, пипера и малко сол и разбиваме хайвера в тази смес. Овалваме рибата в хайвера, а после и в трохите. Запичаме на скара и от двете страни.

Сервираме рибата поръсена с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало