Кулинарни рецепти » Шаран по селски

 Шаран по селски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 шаран (около 1,5 кг)
• 7-8 глави лук
• 2-3 глави чесън
• 2-3 домата
• 2-3 чушки
• 1-2 люти чушлета
• 1 ч.ч. олио
• 8-10 зърна черен пипер
• 2-3 зърна бахар
• магданоз
• тарос
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме шарана и го натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме го на порции и го оставяме 1-2 часа на студено. Изпичаме рибата на скарата и отстраняваме костите.

Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаните чушки, обелените и настъргани домати, счукания чесън и целите люти чушлета. Слагаме зрънцата черен пипер и бахар и варим 10-15 мин на тих огън.

Накрая поръсваме с наситнен магданоз и тарос и заливаме рибата с така приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало