Продукти:
• 4 котлета от сьомга
• 1 пакет бутер тесто
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 200 г скариди
• кората от 1 лимон
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. грис
• 1 щипка пелин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата от котлетите и ги обезкостяваме. Слагаме почистените скариди в блендера, прибавяме гриса, жълтъка, сметаната и настърганата лимонова кора. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбиваме.
Изрязваме от тестото четири по-големи и четири по-малки кръга. Слагаме котлетите върху големите кръгове и сипваме в средата им приготвената плънка. Покриваме с малките кръгове, загъваме с големите и прещипваме краищата. Правим отгоре разрези, за да излиза парата, намазваме с разбитото яйце и печем 30 мин във фурна, загрята до 200°С.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...