Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от треска
• 4 филийки бял хляб
• 40 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме част от олиото и изпържваме филийките хляб.
Нарязваме рибата на порции, посоляваме, поръсваме с черен пипер и олио и я изпичаме от двете страни върху скарата.
Разпределяме рибата върху филийките, прибавяме по малко масло и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...