Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от сьомга
• сок от 1 лимон
• 1 люта червена чушка
• 1 глава лук
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които накисваме за 2-3 часа в марината от зехтина, нарязания на парченца лук, стръкче магданоз, сол, черен пипер и ивички от лютото чушле.
Изваждаме рибата от маринатата и я изпичаме на скарата от двете страни.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...