Кулинарни рецепти » Сьомга на скара

 Сьомга на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от сьомга по 200 г
• 1-2 с.л. зехтин или разтопено масло
• 1 ч.ч. кисела сметана
• 2 ч.л. настърган хрян
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме сьомгата под студена течаща вода и я подсушаваме с хартиена кърпа. Намазваме я с част от мазнината и я подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Изпичаме рибата на скара, като я обръщаме само 1 път, а от време на време я мажем с останалата мазнина. Печем около 6-10 минути в зависимост от дебелината на рибните филета. Не бива да ги препичаме!

Сервираме веднага с киселата сметана, предварително разбъркана с хряна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало