Кулинарни рецепти » Камбала с масло от латинки

 Камбала с масло от латинки

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от камбала или друга едра бяла риба по 220 г
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. горчица, черен пипер
• 2 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 75 г краве масло
• 1 малка главичка лук
• 1 ч.л. лют кетчуп
• 125 г листа и цвят от латинки
• сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна и го разбъркваме в зехтина.

Поръсваме рибните филета с черен и червен пипер, намазваме леко с горчица, а после с чесновия зехтин. Покриваме рибата с фолио и я оставяме на студено около 1 час.

Разбиваме размекнатото масло на пухкава смес. Добавяме нарязания на ситно лук, сол, пипер и лютия кетчуп. Разбъркваме добре.

Нарязваме на ситно листата и цветовете латинка и ги объркваме в маслената смес.

С шприц оформяме от маслото розички в чиниите за сервиране. Покриваме и оставяме в хладилник да позамръзне.

Загряваме скарата, намазваме я с олио и печем рибата по 4-5 мин от всяка страна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало