Кулинарни рецепти » Кавказки шашлик с риба

 Кавказки шашлик с риба

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг моруна /есетра/
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 глави лук
• 2-3 зелени пиперки
• 3-4 домата
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме марината от виното, ситно нарязания лук, натрошен дафинов лист, черен пипер и сол на вкус.

Отстраняваме кожата и костите на рибата и я нарязваме на големи кубчета. Слагаме ги в маринатата да престоят 2-3 часа.

След това ги нанизваме на шишове, като след първото парче слагаме филия зелена пиперка, след второто – филия домат, след третото – дафинов лист и т.н., докато приготвим всички шишове.

Печем на умерено силна скара.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало