Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг моруна /есетра/
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 глави лук
• 2-3 зелени пиперки
• 3-4 домата
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината от виното, ситно нарязания лук, натрошен дафинов лист, черен пипер и сол на вкус.
Отстраняваме кожата и костите на рибата и я нарязваме на големи кубчета. Слагаме ги в маринатата да престоят 2-3 часа.
След това ги нанизваме на шишове, като след първото парче слагаме филия зелена пиперка, след второто – филия домат, след третото – дафинов лист и т.н., докато приготвим всички шишове.
Печем на умерено силна скара.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...