Кулинарни рецепти » Зеленчукова шарлота

 Зеленчукова шарлота

Продукти:

• 8 чушки с различен цвят
• 1 голям домат
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1-2 стръка копър
• 1 листенце босилек
• 1/3 кубче натрошен зеленчуков бульон
• 1 ч.ч. кьoпоолу
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. смлени орехови ядки
• 1 кутия майонеза с вкус на топено сирене
• по половин филия черен и бял хляб
• 10-15 г желатин

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и ги нарязваме на широки ленти. Подреждаме лентите по стените на салатиера или форма за пудинг и я слагаме за кратко в хладилник.

Разтваряме желатина в студена вода или вино. Разделяме го на 3 части.

Разбъркваме първата част с натрошеното сирене, обеления и нарязан домат, наситнените зелении и сметаната. Овкусяваме, разбъркваме и разстиламе внимателно върху чушките. Пак слагаме в хладилника, като работим много бързо, защото желатинът ще се стегне.

Втората част от желатина объркваме с кьопоолуто, ситно нарязания чесън и половината от майонезата. Овкусяваме, разбъркваме и разстиламе във формата.

Третият пласт е от кубченцата пресен хляб, останалата майонеза, поразредена с леко затоплена водичка, и желатина.

Покриваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника поне за 6-7 часа. След това внимателно изваждаме и нарязваме на филии.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало