Продукти:
• 1,4 кг картофи
• 150 г кашкавал
• 1 непълна ч.ч. сметана
• 4-5 с.л. бели стафиди
• 3 с.л. мастика
• 2 с.л. меко масло
• 1 с.л. кокосова мазнина
• 3 стръка зелен лук
• 2 яйца
• 1 скилидка чесън
• галета, подправки
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите с чесъна и ги пасираме,добавяйки маслото, сметаната, разбита с яйцата, наситнения зелен лук, 90 г от настъргания кашкавал и омекналите в мастиката стафиди. Разбиваме, докато получим гладка и пухкава смес, която подправяме на вкус.
Разстиламе половината в намаслена и поръсена с галета тавичката. Поръсваме малко кашкавал и покриваме с останалата картофена смес. Отгоре поръсваме кокосовата мазнина и останалия кашкавал, покриваме с фолио и запичаме 5 мин в умерено силна фурна. Отстраняваме фолиото и печем още 3-4 мин.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...